ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ JIMI HENDRIX.

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι του Jimi Hendrix από την εμφάνιση με την μπάντα του στο Fillmore East της Νέας Υόρκης στις 31 Δεκεμβρίου 1969.
Πρόκειται για τη δεύτερη εκτέλεση του «Ezy Ryder» και προέρχεται από το δεύτερο σετ του καλλιτέχνη με τους Band of Gypsys, σύμφωνα με τις πληροφορίες του τραγουδιού.
Το κομμάτι θα συμπεριλαμβάνεται στο box set «Songs For Groovy Children: The Fillmore East Concerts», με εμφανίσεις του Jimi Hendrix και των Band of Gypsys στον ιστορικό συναυλιακό χώρο, τον Δεκέμβριο του 1969 και τον Ιανουάριο του 1970.
Το box set περιλαμβάνει 5 CD και 8 δίσκους βινυλίου. Πρόκειται για μια συλλογή 24 τραγουδιών τα οποία είτε δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ για εμπορικούς λόγους είτε δεν έχουν υποστεί κάποια μορφή μίξης.
Μετά τη διάλυση των Experience στις αρχές του 1969, ο Jimi Hendrix δημιούργησε τους Gypsy Sun and Rainbows, οι οποίοι τυπικά εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο φεστιβάλ του «Woodstock». Έπειτα από την ένταξη του ντράμερ Buddy Miles στο συγκρότημα, ο Jimi Hendrix υιοθέτησε το όνομα Band of Gypsys.
Πρώτη τους ηχογράφηση ήταν το single «Stepping Stone» για τη Reprise Records και έδωσαν τις πρώτες τους τέσσερις συναυλίες στο Fillmore East στα τέλη της χρονιάς.
Οι εμφανίσεις τους ηχογραφήθηκαν για να κυκλοφορήσουν μέσω της Capitol, καλύπτοντας τις υποχρεώσεις του καλλιτέχνη για νέο υλικό και ολοκληρώνοντας το συμβόλαιο που είχε υπογράψει το 1966 με τον μάνατζερ Ed Chaplin.
Ο δίσκος με την ονομασία «Band of Gypsys» περιλάμβανε νέο υλικό και ανέβηκε στο Top 10 στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ έχει πλέον βραβευθεί ως διπλά πλατινένιος.
Το συγκρότημα διαλύθηκε, εν μέρει, εξαιτίας της απρόβλεπτης και αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του Jimi Hendrix μετά από μία συναυλία στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης στις 28 Ιανουαρίου 1970, όπου ο Jimi Hendrix πρόσβαλε μία κοπέλα από το κοινό, πριν αποχωρήσει από τη σκηνή έχοντας παίξει μόλις δύο κομμάτια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.